marți, 18 iunie 2013

clipe inghetate


la un moment dat, devii constient ca exista diferente mari intre impresia pe care o ai tu insuti despre cum arati si cum te vad ceilalti.  ma refer la chip, de exemplu...
nu cred ca e necesar sa te preocupe foarte mult asta, dar ideea e sa stii ca se intampla....si poate, din cand in cand, sa te verifici :).
am citit undeva, ca daca vrei sa fii sigura de cum arati  inainte de a mege la un eveniment important, mai folositor decat oglinda e sa-ti faci o poza.
cred asta....pentru ca fotografia iti arata mai curand cum te percep ceilalti.


dintr-un set de fotografii, am ales una pe care nimeni dintre cei intrebati nu ar fi ales-o...era o poza facuta in gluma. culmea e, ca mie mi se parea ca fotografia aia ma reprezinta pe mine, dincolo de chip, ca e personalitatea mea acolo.
stiu, nu e un motiv de ingrijorare...oamenii alegeau poze care sa arate ce trebuia aratat...nu pe mine :)


in facultate, faceam poze pentru colegii de la operatorie...si eram ingrozita.
 pentru ei era un exercitiu, erau la inceput, abia invatau sa puna lumina; dar chiar si asa, eram ingrozita; nu ma placeam deloc, deloc si ma gandeam ca e ingrijorator pentru o actrita sa iasa atat de rau in forografii.
unul din profesorii mei, Radu Gabriel, mi-a dat atunci o explicatie frumoasa: cum ca nu eu sunt in fotografie, e doar un moment, o fractiune de timp inghetata, care nu are nimic de-a face cu omul care sunt, care e viu si in permanenta miscare....
 de-atunci, de-a lungul anilor, am vazut poze cu mine in care nu m-am placut, in care nu m-am placut dar erau expresive, in care nu eram eu, in care ma placeam, dar nu eram eu, in care ma placeam.
deci asa ma vad ceilalti...:)
?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu