luni, 29 iulie 2013

sfatuieste-te...singur.

intotdeauna cand cineva imi cere un sfat legat de profesia noastra (ei bine, se intampla da, :) ), pana la urma ajung in acelasi punct : cred cu tarie ca indiferent cu cine te sfatuiesti, decizia trebuie sa fie mai ales a ta.
orice va rezulta din asta, trebuie sa ai permanent in minte ca tu ai fost cel care ai decis.
sigur, daca cerem un sfat, de cele mai multe ori, chiar avem nevoie de el :).
conteaza cui i-l cerem; dar uneori si sa il ceri celui care stii ca te va sfatui prost, poate fi de ajutor.
sunt multe genuri de sfaturi cele la care ma refer...dupa ce batem campii mult si bine, sfarsesc prin a spune : trebuie sa fii impacat suta la suta cu decizia ta, sau sa fii suta la suta sigur ca a fost cea mai buna din momentul respectiv.
asa, indiferent de rezultat, vei avea linistea ca alegerea ti-a apartinut; orice esec pare mai putin grav decat daca simti ca ai fost "tarat" acolo, chiar catusi de putin, de cine stie ce prieten.
cred ca asta se aplica si in viata.
de la un anumit punct incolo, nimeni nu are dreptul sa iti spuna, "sfatuiasca" ce decizii sa iei in legatura cu viata ta; nici un prieten, frate/sora, iubit/sot, nici chiar parinti.
iar cei care te iubesc, pretuiesc cu adevarat si sunt si capabili sa exprime asta, nu vor incerca niciodata sa te manipuleze...nici chiar manati de sentimente sau ganduri bune.
e important sa simti ca viata ta iti apartine...e un sentiment plin, cu care merita sa traiesti.
tot asa, nu cred ca trebuie sa te lasi manat in nici un proiect/ mod de a-ti face meseria decat de sentimentul ca vrei tu sa faci asta...e posibil sa te pacalesti o vreme; e posibil sa fii manipulat fara sa stii; e posibil sa gresesti enorm.
asigura-te ca nu toti prietenii adevarati si valorosi s-au pierdut pe drum...
asigura-te ca ai avut si tu ceva de spus cand ai luat hotararea.
incerc din tot sufletul sa nu uit asta. e cel mai important lucru pe care il avem; atunci cand il avem.
ps: bineinteles ca "sfatul de aur"  il dau cu mai multa usurinta altuia decat mie insami...dar prin repetitie, cine stie...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu