joi, 25 iulie 2013

bunaintentie si promovarea

traim intr-o lume in care actorul are nevoie si merita sa fie promovat.
cum as putea sa nu fiu de acord cu asta? :)
traim intr-o lume in care autopromovarea face parte din meseria unui actor; si o face fiecare dupa cum il taie mintea, statutul, relatiile sau fondurile.
promovarea in functie de valoare e relativa si nu vreau sa vorbesc acum despre asta.
vreau sa vorbesc despre cei care fac poze in timpul unui spectacol; tag-uiesc actorul, o publica pe facebook, pe blog etc. poza va fi...acolo.
fie ca actorul a vrut sau nu.
poate e o poza reusita...dar poate e una care nu e; care nu il reprezinta, poate nu reprezinta spectacolul.
ceea ce iti da tie actorul in sala de spectacole, e altceva.
nu dreptul de a-l  imortaliza intr-un moment pe care trebuia sa il traiesti...altfel; (nu facand fotografii, in orice caz.)
inteleg fascinatia unor oameni de a fotografia actori pe strada sau de a se fotografia cu ei.( nu stiu daca e atat de in regula sa faci public ceea ce pana la urma a fost o favoare personala...)
dar sa fotografiezi un actor in timpul unui spectacol de teatru fara voia lui, sa publici aceste poze...fara ca el sa fie de acord, nu mi se pare prea elegant.
poate parea cochetarie...nu e.
in primul rand, e nedrept sa prinzi secunda 3 dintr-un spectacol si sa o ratezi pe urmatoarea; e nedrept sa faci public momente care poate nu reprezinta spectacolul; e nedrept sa publici o fotografie cu un actor, fara voia lui.
sunt sigura ca de cele mai multe ori, aceste acte sunt bineintentionate si de cele mai multe ori vor sa promoveze spectacolul, actorul etc.
dar cum spuneam, asta apartine actorului; poate il intrebati inainte.
ps: stiu ca atunci cand esti in fata publicului esti supus lui...dar pentru ce ai tu de jucat, nu pentru pozat. :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu