vineri, 30 decembrie 2016

Curajul din online sau fâstâceala din real

Niciodată nu a fost munca mea mai analizată si judecată ca anul acesta.
E normal. Am jucat in serialul HBO  ”Valea Mută” și oricine plătește cablul are dreptul sa-și dea cu părerea; uneori și cei care nu plătesc.
Vă împărtășesc această experiență care mie mi s-a părut ruptă dintr-un sitcom: sunt cu o prietenă la coadă intr-un mall. În timp ce studiez prăjiturile, vânzatorul mă întreabă ce vreau, eu ridic ochii și spun: „O, nu  e rândul meu, e domnișoara. Domnișoara încremenește. Eu întăresc: nu sunt eu, eu sunt dupa, prietena mea e la coadă, dvs sunteti.”
Și zâmbesc; ea e în continuare încremenită, se bâlbâie, momentul se prelungește ciudat...și cere o apă plată. Vânzătorul o priveste și el surprins, mă intorc spre prietena mea: „nu a fost ciudat?”.
Ea râde și în cele din urmă imi povestește cine e, cum are un blog unde și-a dat cu părerea despre serial - stai, asta e mult spus, nu și-a dat cu părerea despre serial - a scris doar o postare despre cât de prost joc eu în serial. Să ne înțelegem: cel mai apropiat aspect al meseriei ei de a mea este că a apărut la tv.
Credea biata de ea, ca am recunoscut-o și cine știe ce o sa fac.
Ce voiam să spun e ca există acest gen de reacții; mi le-au povestit și alți colegi care trec/au trecut prin asta.
Oameni care sunt foarte critici și „răi”- e un fel de modă asta, sa fii un critic „rău”, nimic nu e destul de bun pt tine - te întâlnesc apoi și nu te pot privi în ochi.
E ceva bun aici - dovedește că au bun simț, că poate sunt timizi de fapt, că sunt conștienți că ești și tu om etc
Eu și colegii mei - suntem destul de căliți, să știți! Suntem refuzati de multe ori in viața asta...face parte din meseria noastră. Pentru noi, fâstâceala voastră e aproape înduioșătoare, mai ales că de multe ori nici nu vă citim - asta face parte din instinctul nostru de apărare.
Deci e ok sa scrieți ce gânditi!
Forma in care o faceti, ei bine, asta vă privește!
Voi trăiți cu voi.
Dar fain și important e sa v-o și asumați in viata reală.
PS: prietena mea imi spune: realizezi ca tu nu mai știi cum o cheamă? Și chiar nu știu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu