vineri, 8 noiembrie 2013

PR-ul, din nou...

zilele astea cand reclama e mai importanta decat produsul, cand fiecare incercam sa aratam lumii cine suntem, cand deschizi un ziar si cel putin doua "personalitati" declara :"sunt mandru/a de mine!", zilele astea, alegerile sunt fie foarte dificile, fie luate de-a valma.
realizezi un produs - si da, ma refer mai ales la cele artistice! - si inainte de a fi preocupat daca ai reusit sa spui ce ti-ai propus sa spui, inainte de a verifica in mod real impactul, reactia pe care o determina, incepe : PROMOVAREA!!!!
promovarea incepe chiar inainte de a porni la  "realizarea" produsului...lumea va fi curioasa si va astepta cu sufletul la gura!!! 
e necesar si foarte bine ca se intampla asa!!!
problema apare, bineinteles, cand valoarea e mult sub energia investita in tam tam.
oamenii vad ca "ala a spus", "ala a scris" etc si inainte chiar sa vada/auda, are o parere.
iar daca parerea lor e contra "valului", se tem, bineinteles sa si-o exprime, refuzandu-si astfel bucuria de a vedea ca mai sunt si altii care gandesc la fel.
sigur ca e loc pentru toata lumea, dar mi se pare uneori, ca e loc  mai curand pentru cei care au tupeu mai mult sau prieteni mai influenti.
cum sa "educi"  gustul publicului cand tu ai devenit mai preocupat de numarul de like uri pe facebook, de numarul de interviuri, de PR  decat de calitatea a ceea ce faci?
cum sa ajunga calitatea la public in zilele astea fara like-uri pe facebook, fara interviuri, fara PR?

nu-mi raspundeti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu